hits

- TREKLØVER TRIOEN ANS.

- Et ansvarlig selskap (ANS) er en organisasjonsform hvor to eller flere eiere,
har et ubegrenset personlig ansvar for virksomhetens gjeld og selskapets forpliktelser.

#Ansvarsfraskrivelse på høyt nivå, der altså.
Siden det har seg slik at det er pelsbarna som driver det stedet her. Med meg som ansatt.

For det er vel ikke et ukjent fenomen at katter er selvstendige skapninger, noe som (dessverre) er resultatet for at de appellerer til mange. Dette er kjæledyret de fleste skaffer seg, når de egentlig ikke har hverken tid eller penger til å ha en pelskledd venn i hus. Men det ser jo så bra ut, for det A4-glamorøse familiebildet vi skal speile utad. Og de klarer seg jo så å si selv! 
Eller gjør de egentlig det?

Igjen så føler jeg for å sette folk på plass, og i tillegg knuse noen myter når det kommer til disse dyrene. Hold deg fast!

 1. "Jeg trenger jo ikke vaske mat-og vannskålene til katten min. De drikker jo tross alt av sølepytter."
  Feil, din ufølsomme dott. Hvordan hadde DU likt det, om det du skulle drikke og spise kun ble servert i de samme møkkete beholderne? Er det ikke greit nok for deg, så er det heller ikke greit for pelsbarnet ditt. (alt med skjønn, selvfølgelig. Ergo; du skjønner hva jeg mener.)
 2. Største FYFY'en du kan gjøre, med mindre du er rimelig fornøyd med å kategorisere deg selv som en av verdens dårligste katteeiere; "Jeg trenger jo ikke bruke tid, energi og penger på å sterilisere/kastrere katten min. Jeg skaffer meg bare en hannkatt." FY! (ja, jeg peker på den det gjelder) Uansett om katten din er en hann eller en hunn, så måå duu kaastreeree og steeriiliiseeree. Jeg fatter ikke at det kan være så vanskelig å forstå, og at det må gjentas til blåfargen i ansiktet når nye paletter. Delta aktivt for å forhindre sykdom, svangerskap og død. For din egen katt, katter i området og alle eventuelle fremtidige (uønskede) kattunger. Blir det født for mange katter i Norge? Uten tvil. Er dette et voksende problem? Absolutt. Kan du gjøre noe med det? Ja, for f*en. #GjørSomNike #JustDoIt
 3. "Katter trenger ikke dra til dyrlegen. De vasker seg selv i ræva, de tåler det meste."
  Alt levende liv kan bli rammet av sykdom, og alle levende vesener fortjener hjelp med dette. Trenger jeg si mer..?
 4. VAKSINE for å forhindre at sykdom rammer. CHIP for å sikre at omverdenen vet hvor dyret ditt hører hjemme. To gode grunner bare der, for å ta med kompisen din til den beste klinikken du vet om. Nå. Helst i går. Du er jo registrert med navn og adresse, hvorfor skal ikke dyret ditt..?
 5. "Katten min kan være ute, i alt slags vær, på alle døgnets tidspunkter, og så lenge det passer meg" Hører du hvor lite ansvarlig det er? Det er en myte at katter ikke fryser. De stammer fra Middelhavet, og pelsen holder ikke godt på varme. De føler kulde, akkurat som deg. Frostskader, urinveisinfeksjoner, skader grunnet veisalt, livstruende nedkjøling. Pelsen deres er skapt for å holde varmen ute, og det gir dem dermed dårlig beskyttelse i kulden. Ta ansvar! Med mindre du har katteluke og/eller varmehus, så skal ikke katten være ute mens du jobber og/eller sover.
 6. Det kan hende du bor i et høyt trafikkert strøk. Biler pluss katter er absolutt ingen god kombinasjon. Dette er et problemområde du må finpusse etter kattens behov og muligheter.
 7. Klør må klippes. Pels må børstes. Maten må være innholdsrik.
 8. Klapp, kos og omsorg må legges inn i timeplanen. Snakk gjerne til dem, og aktiviser dem.
 9. Skal du reise bort? Skaff barnepike! Dyrene er våre pelskledde, firbeinte barn. Glem ikke det. Og de har krav på daglig tilsyn. Enten frakter du pelsbarnet ditt til et godkjent feriested for dem, mens du er borte. Eller så får du en venn, kollega, familiemedlem, nabo til å sjekke innom dem. Har du ikke mulighet eller penger til å sikre at dyret ditt er trygt i ferien, så har du heller ikke hverken penger eller mulighet til å reise bort.
 10. Kattunger blir voksne. Akkurat som alle andre dyr. De vokser opp. Vurderer du å skaffe deg et dyr basert kun på at de er søte, så har du feilet i livet. Tar du utgangspunkt i hvordan de ser ut (lang/kort pels, ensfarget/flerfarget, alder, kjønn etc) og lar dette veie tyngst for valget ditt.. Skam deg! Det er et liv. Som er avhengig av deg. Ikke et møbel som skal matche gardinene dine. (med mindre dyret flyttet inn først, og du forguder pelsbarnet ditt så mye at du kjøper matchende sofa.)

  Ikke vær skyldig i at et dyr ender opp uønsket. Tenk deg om. Vær ansvarlig. Redd et liv.
   

Nøkkelord #dyrlege #vaksine #chip #øremerke #kastrering #sterilisering #renhold #utemuligheter #pelsstell #kjærlighet

♥katter har en levetid på mellom 15 - 20 år.
♥de regnes som senior fra ca. 7 år og oppover.
♥hannkatter er kjønnsmodne fra 8 - 12 måneders alder.
♥hunnkatter får første løpetid mellom 6 - 9 måneders alder.
♥de har en drektighetstid på 65 dager.
♥kullsnittet er i gjennomsnitt 2 - 7 kattunger.
♥SKAL holdes sammen med mor minimum de første 12 uker av livet.
♥alle burde være innekatter første leveåret.
En 1-år gammel katt har nådd konfirmasjonsalder, tilsvarende 15 menneske år.
[Konvertering mellom katteår og menneskeår er ikke så enkelt som å gange med 7 (som noen mennesker feilaktig tror med hunder, og noen ganger katter). Den viktigste grunnen er at katter vokser raskt i de første par årene av livet. For å konvertere kattens alder til en tilsvarende menneskelig alder, er en akseptert metode å legge på 15 år på det første året av livet. Deretter legge 10 år for det andre året av livet. Etter det, legge til fire år for hver år. Dette betyr at ved år to, har en katt blitt omtrent like gammelt som et 25 år gammelt menneske.]

Og nei. Jeg er på ingen måte noen hykler som kaster stein i glasshus. Siden jeg ble aktiv innen dyrevern har jeg fostret (kjapp hoderegning sier) 19 pelsbarn. Hvor mange har vært hos dyrlegen? Hvor mange ble vaksinert? Hvor mange ble chippet? Hvor mange ble kastrert/sterilisert? ALLE SAMMEN.
Hele gjengen fikk tett oppfølging, på grunnlag av alle punktene 
Og der endte man plutselig opp med litt #selvskryt. Da er det på tide å hoppe av, før karma-toget kræsjer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

- EARTHLINN

- EARTHLINN

27, Gjøvik

altruistic misanthropist & philanthropist. herbivore animal rights activist.

Kategorier

Arkiv